ABOUT ME

Femke-de-Schepper-174
Foto: Harm Lourenssen

Ik ben Femke de Schepper, 30 jaar, geboren in Reeuwijk en woonachtig in Nijmegen. Ik ben afgestudeerd aan de Pabo op de Haagse Hogeschool. Naast het werken als leerkracht in het basisonderwijs ben ik dansdocent, waarvoor ik twee diploma’s behaald heb bij de AALO. Verder is fotografie een grote passie van mij, waar ik inmiddels geregeld mijn werk van maak. Daarnaast vind ik het erg leuk om te filmen bij concerten en op festivals, maar ook tijdens mijn werk in het onderwijs. Zo heb ik bijvoorbeeld in 2014 een lipdub gemaakt met het team en alle leerlingen van mijn oude basisschool. 

Vanaf 2001/2002 ben ik bezig met fotograferen en sinds die tijd heb ik enorm veel ervaring opgedaan. Van het foto’s maken met een wegwerpcamera en een kleine digicam tot het fotograferen met mijn Canon 80D en 70D. Geen gerichte opleiding, maar puur leren door te doen. Ik beschik inmiddels over vier lenzen (Sigma 10 mm. f/2.8 | Tokina 11-20 mm. f/2.8 | Canon 50 mm. f/1.4 | Tamron 28-75 mm. f/2.8) en daarnaast ben ik heel dankbaar dat ik de Canon 70-200 mm. f/2.8 van mijn moeder zeer regelmatig mag gebruiken.

Mijn ervaring ligt vooral op het gebied van concertfotografie: in kleine en grote zalen, binnen en buiten, in feesttenten en op festivals. Ik ben bijna wekelijks op pad met de Memphis Maniacs en fotografeer regelmatig Baby Blue, BZB en The Wetnecks. Ook werk ik al meerdere jaren op festivals als Paaspop (Loco Royale), Zwarte Cross (Theaterweide) en FestyLand. Daarnaast heb ik met behulp van een achtergronddoek en een flits-set een aantal shoots op locatie kunnen doen. O.a. bij een dansstudio waar ik ruim 150 leerlingen heb gefotografeerd. Ook vind ik het erg leuk om met kinderen te werken, bijvoorbeeld tijdens een fotoshoot op een verjaardagsfeest.

Vanaf september 2015 werk ik als onderwijsassistent bij Metameer in Boxmeer. Daar verricht ik diverse ondersteunende taken en werk ik als stipper, ofwel: invaller. Ik verzorg het dagrooster, waarvoor ik alle lesvervangingen en lokaalwijzigingen plan en communiceer. Na 10 jaar danslessen te hebben gegeven aan leerlingen van 3-21 jaar heb ik in juni 2016 mijn laatste dansvoorstelling gegeven met mijn dansgroepen. Het waren jaren waarin ik veel geleerd heb en enorm genoten heb van alle enthousiaste dansers. Ik kan trots kan terugkijken op 10 geweldige dansvoorstellingen, van de ‘kleine’ optredens in De Vaart in Linschoten tot de ‘grote’ shows in Het Klooster in Woerden. Zelf volg ik momenteel nog lessen jazz & modern (Flex Dansstudio) en hiphop (Moving Matters).

Mijn creativiteit hoop ik altijd te kunnen benutten. Zolang ik mijn passie kwijt kan en er een goed gevoel bij heb, sta ik voor veel dingen open. Ik denk dat ik nog verschillende sprongen kan maken, nieuwe wegen in kan slaan en veel kan ontdekken. Dankbaar ben ik voor alle kansen en mogelijkheden die ik tot nu toe gehad heb. En ik zie wel wat de toekomst nog gaat brengen…


CREATE HAPPINESS

LOVE TO WORK WITH PEOPLE

I’M JUST ME

CANON 80D

HIT THE ROAD EVERY WEEK

DOESN’T DRINK COFFEE