This is how we do

Dansvoorstelling ‘This is how we do’
Op onze manier, zo dansen wij… Of nouja, eigenlijk in eerste instantie vooral op mijn manier. Als docent zoek je muziek, breng je bewegingen bij elkaar en ontwikkel je dus eigenlijk voor je leerlingen een soort frame. Maar uiteindelijk vullen de dansers het doek. Het beeld wat jullie zien op het podium, de emoties die worden overbracht en de manier waarop elke leerling zelf danst. In dans heb je elkaar nodig én straal je kracht uit als individu. Jezelf zijn, maar toch samen. This is how we do!

Ik dans al ruim 21 jaar en ik geef inmiddels 9 jaar danslessen aan kinderen, tieners en volwassenen. De leeftijden varieerden al die jaren, op dit moment heb ik 55 leerlingen tussen de 4-15 jaar. Elk seizoen sluiten we af met een dansvoorstelling en de afgelopen jaren hebben we steeds 2 shows gegeven. Ook dit keer laten we tweemaal alle dansen zien, die ik mijn leerlingen heb aangeleerd. En na maanden voorbereiden is het aanstaande zaterdag eindelijk weer zo ver…

We hebben nog een paar dagen te gaan, donderdag is de eerste generale repetitie in de gymzaal waar ook altijd de lessen zijn. Dan dansen we voor het eerst de gehele voorstelling met alle groepen bij elkaar. Een goede oefening in een bekende omgeving, maar het gaat natuurlijk om de show in het theater. Zaterdagmiddag hebben we de ‘echte’ generale repetitie in Het Klooster (Woerden) en daarna is het showtime! ’s Middags begint de voorstelling om 16.00 uur en ’s avonds starten we met de tweede show om 19.00 uur. Hoewel ik op dit moment nog enigszins gespannen, zenuwachtig en chaotisch in mijn hoofd ben… heb ik er super veel zin in! Hoe de dag ook zal verlopen, ik ben ook dit jaar weer zo enorm trots op al mijn dansers! <3

Foto: Teske de Schepper | Groepsfoto dansvoorstelling 5 juli 2014